Danmarks tungeste vandrepræmie til Årets Sejlerskole

Christian og Lars med vandrepræmien på 17 kg
Christian Thorborg med den 17 kilo tunge vandrepræmie. Foto: Anders Høegh Post.
 
Sjælland Rundt På Indersiden (SRPI) arrangeres af en gruppe ildsjæle fra de forskellige sejlklubber rundt omkring i Roskilde Fjord og Isefjorden. I weekenden var der præmieoverrækkelse, der i år havde en ny vandrepræmie.

I år skulle der overrækkes en ny vandrepræmie. Piet Jansen fra Veddelev havde fået idéen til den nye præmie, der skulle tildeles årets sejlerskole. Piet fik de andre ildsjæle bag kapsejladsen med på idéen. Derefter blev sejlerskolerne kontaktet, og fire både tilmeldte sig - og tre stillede til start.
 
17 kilo tung præmie
Dernæst gik jagten på en ny vandrepræmie, og valget faldt på et sytten kilo tungt koøje af messing, der blev doneret af Zar Sails. Efter en ordentlig omgang polering blev præmien dekoreret meget smagfuldt af Stevns Reklame Center - blandt andet ved brug af et foto fra årets sejlads. Vandrepræmien kan vindes af enhver båd, hvor mindst halvdelen af besætningen er sejlerskoleelever. Klubbåde og private både er lige velkomne, og kapsejlere og tursejlere kan dyste på tværs af løbene, da 'praletiderne' udregnes efter SRPI TurLys.
 
Den nye præmie har allerede den tiltænkte effekt
En Drabant 24 fra Herslev vandt konkurrencen i år foran besætninger fra Jyllinge og Vallensbæk. Oprindeligt var det tanken, at båden skulle have to sejlerskoleelever ombord, men sygdom medførte, at Christian Thorborg var den eneste som påmønstrede Drabant 24eren. Det blev en fin sejlads med højt humør, og båden blev løbsvinder i den ordinære kapsejlads.
 Christian styrer til max. fart på Isefjorden
Christian Thorborg ombord på Drabant 24eren i Isefjorden
 
Tanken bag vandrepræmien er at få nye sejlere med på banen. Ved præmieoverrækkelse med pral lørdag den 26. august forsikrede vinderen Christian, at han næste år deltager i sin egen båd - en Hurley 22, så Piets kæphest har virket efter hensigten.
 
Præmier til alle
Selv udgåede både præmieres ved SRPI, og hvis alle var mødt op, skulle der uddeles 100 præmier. Kapsejladsledelsen havde i år sikret sig 160 præmier, og med de overskydne præmier er der selvfølgelig en masse, der kan gemmes til næste SRPI, der sejles 15.-16. juni 2013.
  
Doneret af Zar Sails og dekoreret af Stevns Reklame Center
Doneret, poleret og dekoreret. Foto Franck Lund (Click, Roskilde)
 
 
Bådmagasinet 28. august '12, Trine Søe.