SRPI 2009 - Idémanden vandt guld 20-21. juni 2009

Deltagerrekorden tangeredes, idet 119 af 125 tilmeldte startede. Kun 29 af 113 sejbåde fuldførte, mens resten udgik; først og fremmest pga. søndagens lette vind.
 
Steen Weber i Jægersprisbredningen  Hey2You ved neutralisering i Marbæk
 
Blandt de 53 kapsejlende kølbåde opnåede Steen Weber fra Holbæk den bedste sejl- og præmietid, 16:22:41 i Folkebåden Hey2You. En krølle på historien er, at Steen oprindeligt fik ideen til SRPI. Ved SRPI2009 deltog han for første gang i egen båd ved sejladsen, han gav startskuddet til fjorten år tidligere.
 
Concorde 38 på Frederiksværkbredningen  Sirenen i stille vejr på Isefjorden
 
Det er en stor glæde for arrangørerne, at så mange udenfjords deltagere sejler til Fjordlandet for at deltage. Næstbedste præmietid - syv minutter efter Steen i Folkebåden - havde Anders Høegh Post i Concorde 38, Sirenen fra Snekkersten Skotterup Sejlklub med en sejltid på 13:22:30. 
 
Trident trimaran i Roskilde Fjord  Fire Dragonfly'er på Frederiksværkbredningen
 
Blandt de udenfjords både fandtes flere flerskrogsbåde, navnlig Dragonfly trimaraner var talrigt repræsenteret. Det blev et rigtigt flot løb, hvor fem fuldførte, to udgik undervejs, og en enkelt ikke nåede frem til starten. Ikke alle havde målebrev, så der blev sejlet efter SRPI-TurLys, efter hvilke Flemming Sørensen fra Lynæs opnåede praletiden 13:47:06 med sejltiden 9:33:25 i Dragonfly'en Leifi.

Som det ses på billedet herover, af Wayfareren JAS, der ros på tværs af Roskilde sydfjord, savnede selv lette både vind om søndagen. Hurtigst, med sejltid 13:37:55 og praletid 17:02:24, var Beneteau 331 French Connection. Kun fire øvrige fuldførte, så det er da godt at der ved SRPI er gaver til alle, der indsender logbog.

Efter sejladsen indsendte deltagerne omkring 500 billeder, hvoraf mere end 200 kan nydes i fotoalbummet. Over 50 kandidater blev udvalgt til årets fotokonkurrence, som Cobb Scandinavia havde sponsoreret med en sejlsportsvenlig grill til vinderen - vi sender hermed en stor tak for støtten! Se vinderbilledet og kandidaterne her.

For at støtte SRPI-ideen med præmier til alle, leverer Sæbeværkstedet et større antal, så vi kan nu bryste os af at være den eneste sejlads med egne velværeprodukter, til brug efter dejlig dag til havs. Læs mere her.

119 både er samme antal som i 2007, og det højeste antal der er startet (sidste år, hvor vi var ramt af kabelbrud op til sidste tilmeldingsfrist, var der kun 109). Derfor er det faktisk skuffende at vi kun skal af med 96 præmier og gaver ved præmieoverrækkelse med pral - 23 både har nemlig ikke indsendt logbøger; vi håber at kunne uddele mindst 100 præmier næste år!
 

SRPI2009