En kapsejlads i fremgang  19-20. juni 1999

Tilslutningen til almindelige kapsejladser var vigende, men SRPI's deltagerantal fordobledes i 1999. Tyve både fra seks sejlklubber deltog, og var en stor opmuntring for arrangørerne.

Tyve både var langt færre end de fire hundrede, der var med på Sjælland Rundt (På Ydersiden) ugen efter, men fremgangen oversteg alle forventninger. Den flotte opbakning fra sejlerne i Frederikssund, Frederiksværk, Herslev, Jyllinge, Roskilde og Veddelev var virkelig et skulderklap, der kunne mærkes!

Sædvanen tro skrev deltagerne forslag til forbedringer samt ris og ros bag på logbøgerne. Flere foreslog kortere baner for at give bedre mulighed for at fuldføre i små både, og for at give mere tid til socialt samvær lørdag aften. Ved præmieoverrækkelsen 30. juni lovede HSS’ kapsejladsudvalg at banen ville blive ”et par timer kortere” i år 2000.

Feltet var sammensat af ekstreme racere, familiebåde og motorsejlere. Mindst var en Lynæs 14 – den nåede ikke rundt, men det var efter sigende hele turen værd at lokke en anden deltager på grund ved Ringøen. Skipperen, Preben Kristensen (RS) lovede at stille op i Dagny igen næste år. Til den tid vil det være en god idé at huske på at en Lynæs 14 kun stikker omkring 0,5 meter… lad være med at sejle i dens kølvand på lavt vand – man kan alligevel ikke surfe længe på hæksøen!

Foruden Ole Rulffs (Folkebåd / JS) blev Søren Rosenkvist (Scampi 30 / HSS) og John Tonø (Banner 23 / VSB) løbsvindere. Sidstnævnte sejlede turen som etapeløb med fem neutraliseringer (pauser) undervejs. Det må have været en anstrengende tur, for båden lignede et flydende gymnastikredskab i den friske vind, hvor den skød en gevaldig fart – for eksempel blev strækningen fra Holbæk til Nykøbing tilbagelagt med 9,2 knob i snit!

Igen i 1999 var der præmier til alle – også på dette punkt er Sjælland Rundt På Indersiden en anderledes kapsejlads. Der er plads til alle, og sejladsen er fortrinlig for sejlere, der synes at livet er for kort til transportsejlads.

Ole Rulffs fra Jyllinge vandt sit løb i folkebåden ”Quick II”, og bidrog med en fin turberetning.