S R P I‎ > ‎Nyheder fra SRPI‎ > ‎

Elleore Rundt er genopstået

indsendt 29. sep. 2015 22.14 af SRPI Inderfjord   [ opdateret 29. sep. 2015 22.34 ]
Lørdag 26/9 genoptog  Marbæk Sejl- og Motorbåds Klub sejladsen Elleore Rundt efter godt 30 års pause.
 
Sejladsen er en gammel tradition, med crusingsejlads fra Frederikssund til Elleore, ved Veddelev - en distance på 24 sømil. Alle kan være med uanset bådens stand, alder og klubmedlemsskab. 
 
 
 

31 tilmeldte sejlbåde startede fra Frederikssund i solskin med frisk vind fra nordvest. Det gik stærkt. Først en lille afstikker mod Kronprins Frederiks Bro for at runde en bagbord bøje. Herefter blev kursen sat mod syd, hvor de mange både var et flot syn på fjorden. Enkelte forsøgte med spiler, men den friske vind drillede de modigste af sejlerne.
 
De svære passager gennem renderne ved Kølholm og Eskilsø var af sikkerhedsmæssige grunde neutraliseret - her må motor bruges, hvis vinden ikke er i gunstig retning. Sejltiden i de neutraliserede zoner fratrækkes den samlede sejltid.

Hurtigste båd i mål blev en Luffe med en samlet sejltid på 2 timer og 54 minutter. Korrigeret for handicap blev vinderen den mindste båd i feltet, en 606'er.

Efter behørig præmieoverrækkelse blev der grillet og festet på Marbæk Havn. 

Arrangørerne fortæller, at alle sejlere er velkomne, når sejladsen gentages i september 2016
 
De lokale SRPI-ildsjæle, René (MSM) og Flemming (FD) deltog selvfølgelig; Flemming har skrevet denne beretning:
 
For første gang var Dehler 37 'Spice of Life II' tilmeldt hyggekapsejladsen Elleore Rundt, en doublehand-sejlads, arrangeret af Marbæk Sejl- og Motorbådsklub. Ombord var Finn og skipper.
 
På denne særdeles skønne lørdag efterårsdag havde 31 både (flot antal) sat hinanden i stævne. 
 
Vejret var perfekt, der blæste en frisk vind fra nordvest, så der var agten for tværs hele vejen ned mod Roskilde og en god bidevind på hjemturen. Hele turen var på ca. 24 sømil, og det var vi 3 timer og 18 minutter om. 
 
Undervejs var der mange dueller med forskellige både. Det er rigtig sjovt, når man følges ad over længere strækninger, så gælder det om at holde lige på kursen og trimme ordentligt. Vi sejlede rigtig fornuftigt, og holdt god fart i båden, og det endte med, at vi kom i mål som 9. båd, det kan vi godt være stolte af. På præmietiden endte vi på 8. pladsen, men vi var tildelt et ganske gavmildt lystal, så måske holder det ikke helt.
 
Om aftenen var der grillhygge med de mange sejlere. God mad, vin og masser af løgnehistorier. Super arrangement - vi vender helt sikkert tilbage næste år.