S R P I‎ > ‎Nyheder fra SRPI‎ > ‎

Ungdommen raser!

indsendt 31. mar. 2014 15.04 af SRPI Inderfjord   [ opdateret 2. apr. 2014 15.00 af Juniorafdeling Hss ]
Fire af HSS' skrappeste juniorer er tilmeldt i deres Optimist- og Zoomjoller, og der kommer nok flere, efter juniorernes duelighedseksamen tirsdag aften.
 
Det vil være uforsvarligt og urealistisk, at lade de unge sejle 25 timer på to dage, så det er besluttet at de fuldfører ved at sejle fra starten ved Herslev, syd om Langholm, Eleore og Orø, med mål ved anduvningsbøjen til Holbæk Fjord. Herefter sejles til Dragerup, hvorfra jollerne transporteres hjem over land.
Den afkortede bane er knap 40 sømil, svarende til 12-15 timer i Optimist-jolle, afhængig af vind og vejr. I den opdaterede TurLys-liste er Optimister sat til TurLys 65% mens Zoom-joller er sat til 74% - det svarer til ~3,2 og 3,7 sømil i timen ved mellemluft. 
 
LM 27'eren Klara Kluk sejler med som andemor, og sørger for mad og toiletforhold undervejs, og  medbringer tørt tøj, telte og soveposer. Desuden sejler fire instruktører med i to gummibåde - for en sikkerheds skyld, og for eventuelt at slæbe jollerne igennem den neutraliserede del af banen, fra Jyllinge til Kignæs, hvis vinden er svag.
 
De unge ønskes god vind og tørvejr på den lange tur - det er godt nok friskt!
 
Læs mere om initiativet, og om dueligheds-undervisning for juniorer under Juniornyt...
Zoom og Optimistjoller i Herslev Strand Sejlklub
Optimist- og Zoom-joller deltager i år
 
  
Andemor - LM 27 - Klara Kluk
Klara Kluk sejler med for en sikkerheds skyld