Nyheder om SRPI

Efter behov lægges nyt om Danmarks sjoveste sejlads på denne side. Med sejladsens ni startsteder rundt omkring i fjordene, er siden i praksis bedre egnet til at offentliggøre eventuelle ændringer op til starten, end opslagstavlen i Herslev. Kig forbi fra tid til anden...

Præmieoverrækkelse 26/8-18

indsendt 24. aug. 2018 14.44 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 24. aug. 2018 14.52 ]Vi mangler kun at 'dække bord', så er vi klar til årets præmieoverrækkelse med pral, på søndag 26. august kl. 10:00.
 
Igen giver vi den gas med præmiering af stort og småt. Der er noget til alle, der har indsendt logbog - som vi plejer, og lidt til.

Sammen med Comfort Marineservice har SRPI-ildsjæl Dannie sammensat en overflod af flotte, maritime præmier til de tre præmieborde. Desuden er der indkøbt Hobie-orienterede præmier fra SupSpot, windbreakers fra Dan Reklame, og maritime bøger fra Dansk Sejlunion og Køge Boglade. Kort sagt - der er noget for enhver!

Udover at indsende logbogen, er der kun ét krav for at få del i præmieorgiet: Man skal møde op ved præmieoverrækkelse med pral.

Resultatliste med særpræmier mv. findes nederst på siden her...

Vinderfotos 2018

indsendt 12. aug. 2018 04.37 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 12. aug. 2018 04.44 ]

Årets vinderfotos er fundet - tak til alle fotografer for de mange gode bidrag, og tillykke til Michael Ditzel, Per Hoffmann og Claus Engelsen.

Vi håber at se alle deltagere ved præmieoverrækkelse med pral, søndag 26. august kl. 10:00 - der er usædvanligt flotte præmier til alle, der har indsendt logbog, samt en række særpræmier.
 
Efter præmieorgiet evaluerer SRPI-ildsjælene årets sejlads. Deltagere, der har noget på sinde, opfordres til at blive lidt efter præmieoverrækkelsen, og bidrage med synspunkter og gode idéer, så SRPI kan blive endnu bedre næste år.
 
Hvis du vil med til Sommersejlerfest og/eller Sydfjordsstævne lørdag 25. august, anbefales hurtig tilmelding. 
1. plads - Michael Ditzel
Lynæs 14 Birgitte, Klint
2. plads - Per Hoffmann
Maxi 95 Selma, Kulhuse
3. plads - Claus Engelsen 
Hobie Cat 16 Captains Cat, Skovshoved

Fotokonkurrence 2018

indsendt 2. jul. 2018 21.08 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 2. jul. 2018 21.35 ]


Neutraliseret ræs syd for broen

Ved fotokonkurrencen præmieres de tre bedste fotografer. Præmierne er på samme høje niveau som sejlede første-, anden- og tredjepladser. Hjælp os med at finde de rette vindere, ved at finde og stemme på dine favoritter her - du kan tilmed vinde en præmie for ulejligheden.
 
Ved præmieoverrækkelse med pral, søndag 26. august kl. 10:00, er der sikret et sandt præmieorgie, i samarbejde med Comfort Marine - for at det ikke skal være løgn, suppleres desuden med flere flotte præmier fra et par andre leverandører. Vi håber du kommer!
 
Lørdag 25. august er du meget velkommen ved sejlerfest i Herslev. Af hensyn til planlægningen er tilmelding inden 16. august bedst - absolut sidste frist for tilmelding til sejlerfesten er søndag 19. august - men der kan sagtens være 'udsolgt' inden, for priserne er meget moderate.
Du er naturligvis også hjerteligt velkommen ved Sydfjordsstævnet, til kapsejlads,
cruisingregatta (ræs for sjov) og single-hand sejlads.
Hvis du har billeder, der burde have været med i konkurrencen, må du meget gerne sende dem til inderfjord'@,gmail..'com, så mange kan glædes over dem. 

Over 100 vindere er fundet

indsendt 30. jun. 2018 06.41 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 30. jun. 2018 06.46 ]

Vinderne af 15 A-præmier, 14 B-præmier og 72 C-præmier er fundet, og resultatlisten kan offentliggøres.
 
Vi har også fundet vinderne af en række særpræmier (fx. single- og doublehand), men venter med resultatlistens sidste side, til vi har fundet vinderen af fotokonkurrencen - mere følger snarest herom.
 
Husk at sætte kryds ved 26. august i din kalender - dér holder vi nemlig Præmieoverrækkelse med pral, kl. 10:00 i Herslev. Hvis du vil med til sejlerfesten lørdag aften, skal du ikke vente for længe med at tilmelde dig - det sker via tilmeldingsskemaet til Sydfjordsstævnet, der afholdes samme weekend. 

Sidste udkald for i år

indsendt 20. jun. 2018 22.02 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 20. jun. 2018 22.25 ]


De fleste har tastet deres logbøger, og vi vil nu begynde at kontrollere og beregne resultaterne. 
Hvis vi er i tvivl, eller ønsker at krydstjekke en deltager sender vi en e-mail. Hvis du kommer ud for dette, er det vigtigt at den besvares så hurtigt som muligt!
 
Nogle få dage endnu vil linket 'Indtast SRPI logbogen her... ' kunne findes på forsiden. Så længe det findes dér, kan manglende logbøger indtastes - derefter er det slut med at sikre sig hæder og præmie for i år - husk, det gælder også dem, der måtte udgå, når blot logbogen er indsendt.  Resultatlisten forventes offentliggjort om en uges tid.
 
Der uddeles tre præmier i fotokonkurrencen, svarende til sejlede første-, anden- og tredjepladser.
 
Syv sejlere har efter sejladsen indsendt fotos. Der er mange gode, men vi ønsker endnu flere bidrag. Send snart dine bidrag til inderfjord<>gmail.com i høj opløsning (erstat <> med @).

I ønskes en god SRPI 2018

indsendt 15. jun. 2018 01.25 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 15. jun. 2018 06.40 af Lars Plejdrup ]


Solnedgang på Orø


Logbøger:
Hjælp os til at få resultaterne offentliggjort hurtigst muligt. Indtast din logbog umiddelbart efter sejladsen - sidste frist for cruising- og kapsejlere er onsdag 20. juni - de skal taste tider ind her. Tursejlere med motor har lidt længere tid, da de skal indsende lidt mere på e-mail - deres frist er lørdag 23. juni.

Fotokonkurrence: 
Hvis du synes det er nogle fine fotos i opslaget, er det ikke helt galt - det er vinderbillederne i fotokonkurrencerne fra 2014 til 2017.
Som altid uddeles tre præmier i fotokonkurrencen, svarende til sejlede første-, anden- og tredjepladser - FaceBook gruppen er fin til deling af oplevelser undervejs, men det er kun indsendte fotos, der indgår i fotokonkurrencen.
Hjælp os ved at stille ur og dato på kameraet, og send dine bidrag til inderfjord<>gmail.com i høj opløsning (erstat <> med @).

Sikker sejlads:
Forberedelse er grundlaget for al sikker sejlads. Det anbefales at deltagerne bruger lidt tid på at kigge Nyheder om SRPI igennem inden de stikker til søs. Der findes vigtig information om drilske banemærker, royale forhindringer ved Frederikssund og forsøg med muslingeopdræt på Roskilde Fjord.
 
SPRI-ildsjælene ønsker alle en god sejlads!


Royale forhindringer

indsendt 10. jun. 2018 03.15 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 10. jun. 2018 03.32 ]

Det tages for givet, at alle SRPI-deltagere respekterer de forbudte områder ved den midlertidige sejlrende. 
Vi har haft et godt møde med de gode folk, der bygger den nye bro. Vi fik blandt andet talt om en vejledende tidsplan, så Fjordforbindelsen kan udvise størst muligt hensyn. Man vil være ekstra opmærksom på, om der er farverige Hobie Cat sejl på vej, idet tværgående arbejdstrafik kan forekomme til lørdag eftermiddag, omend det vil blive begrænset til et minimum.
Her findes aktuel information om vore Royale forhindringer, samt om DTU-Aquas forsøg med muslingeopdræt i Roskilde Fjord... 
Kronprinsesse Marys Bro
Den nordlige ende af den midlertidige sejlrende er for nylig flyttet lidt mod øst, ved at flytte to af de tre sæt mærker, til positionerne:
  Det nordlige sæt
 Grøn 55°48,891'N - 012°03,667'E
 Rød 55°48,899'N - 012°03,713'E
  Det midterste sæt
 Grøn 55°48,705'N - 012°03,697'E
 Rød 55°48,708'N - 012°03,754'E
  Det sydlige sæt er ikke flyttet

Kronprins Frederiks Bro
Kronprins Frederiks Bro
I weekenden åbnes broen hver hele og halve time fra solopgang til solnedgang, undtagen kl. 10:30, 11:30, 12:30 og 13:30.
 
Dette er helt som det plejer (vi håber spærretiden kan ophæves i SRPI-weekenden, når den nye bro er åbnet).
Test af muslingeopdræt på Roskilde Fjord
På positionen 55”42,538 N og 12”03,994 Ø, mellem Vestre Tue og Selsø Hage er en testline udlagt mellem to specialafmærkninger med 135 meters afstand. En line er trukket mellem de to mærker, 50 cm. under vandoverfladen.
 

SRPI-light - det rene anarki

indsendt 29. maj 2018 05.23 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 29. maj 2018 07.04 ]


At vi runder alle startsteder samt Orø, Elleore og Langholm for at have sejlet Sjælland Rundt På Indersiden giver god mening. Det skal være en præstation at fuldføre - for nogle er det imidlertid en større præstation, end for andre. Derfor har spørgsmålet 'Kan mindre både og joller ikke vælge en kortere bane, der er mere overkommelig?' været oppe at vende flere gange.
 
Det er det rene anarki, men fire af de fem tilmeldte Lynæs 14'ere har besluttet at sejle SRPI-light, så nu afprøves idéen.
 
Både med TurLys på højest 0,850 kan betragtes som fuldført, hvis de fuldfører mindst 49,7 sømil af standardbanen - det svarer til distancen i Isefjorden og nord for broen i Roskilde Fjord. 
 
Vi har før haft fornøjelsen af et felt af Wayfarer-joller, men ingen er tilmeldt i skrivende stund. Alligevel fastslås for en god ordens skyld, at denne forsøgsordning gælder alle sejljoller, uanset TurLys - at sejle så langt i en jolle er en kæmpe præstation.
 
Hvis nogen, der er omfattet af ovennævnte, alligevel fuldfører alle 66 sømil på standardbanen, vil det udløse ekstra præmiering og hæder. Uanset strækningen, hvor sejladsen er neutraliseret, kan det trods alt lade sig gøre - i 2017 gik Anders Houlberg-Nielsen over mållinjen i sin Lynæs 14, få minutter inden tidsfristen, søndag kl. 24:00! 
  
I forlængelse af præmieoverrækkelse med pral evaluerer SRPI-ildsjælene årets sejlads - det ville være fint med nogle tilbagemeldinger efter sejladsen i SRPIs FaceBook-gruppe, som vi kan forholde os til.
 
I øvrigt haster det med at blive tilmeldt og få betalt startgebyr! Fredag 1. juni er sidste ordinære tilmeldingsfrist; herefter er det kun være muligt at eftertilmelde sig i få dage - og alene til nærmeste startsted (fra hjemhavnen), mod betaling af dobbelt startgebyr!
 
 
Målfoto af Nykøbing Rønnen, indsendt kort inden tidsbegrænsningen, efter fuldførelse af 66 sømil bane plus 16 sømil neutraliseret sejlads i en Lynæs 14 ved SRPI2017. Det er godt nok godt sejlet!

Årets sejlerskole skal findes

indsendt 26. maj 2018 21.54 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 26. maj 2018 22.04 ]

Sidste år vandt Mamba 36 Mamma Mia fra Frederikssund Sejlklub med en besætning på syv, ikke blot præmien for størst besætning - de vandt også Danmarks tungeste vandrepræmie, der går til årets sejlerskole.
 
Det bliver spændende at finde vinderen ved SRPI2018. Vandrepræmien kan vindes af enhver båd ved cruisingregattaen eller kapsejladsen, hvis halvdelen af besætningen er sejlerskoleelever. Kap- og cruingsejlere kan dyste på tværs af løbene, da 'praletiderne' udregnes efter SRPI TurLys.
 
Siden præmien blev introduceret for seks år siden, er den vundet af følgende klubber:
   2012 - Herslev Strand Sejlklub - Christian Thorborg, Drabant 24 'Delta-Alta'
   2013 - Jyllinge Sejlklub - Peter Andersen, H-båd 'Rose'
   2014 - Jyllinge Sejlklub - Niels Peter Gyr, H-båd 'Eskildsø'
   2015 - Jyllinge Sejlklub - Lars Djernis, H-båd 'Rose'
   2016 - Marbæk Sejl- & Motorbådsklub - Michael Christoffersen, Beneteau First 325 'Saya'
   2017 - Frederikssund Sejlklub - Erik Bak Regueira - Mamba 36 'Mamma Mia'

I øvrigt haster det med at blive tilmeldt og få betalt startgebyr! Fredag 1. juni er sidste ordinære tilmeldingsfrist; herefter er det kun være muligt at eftertilmelde sig i få dage - og alene til nærmeste startsted (fra hjemhavnen), mod betaling af dobbelt startgebyr!
 
 
Doneret af Zar Sails og dekoreret af Stevns Reklame Center

De små er størst

indsendt 18. maj 2018 23.51 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 19. maj 2018 00.27 ]

To uger inden tilmeldingsfristen 1. juni er det første klasseløb sikret, idet fem Lynæs 14 Junior er tilmeldt - det er da lidt spøjst, at de mindste er de største.
 
Lige nu er der tilmeldt halvfjerds besætninger - bådtyperne vises herunder - halvdelen af de tilmeldte både sejler enten double- eller singlehand.
 
Selvom små besætninger og både fører lige nu, skal du ikke holde dig tilbage med tilmelding af større skibe med normal besætning; der er plads nok.
 

Bådtyper og [antal]:
22 m2 Berg Spidsgatter
Accent 26  [4]
Albin Delta  [2]
Albin Vega 
Ballad
Bandholm 28
Banner 33 
Banner 34  [2]
Bavaria 33
Comfort 30
Comfortina 32
Compis 36
Dehler 31
Dehler 343
Dehler 37
Dehler 98 Optima
Diva 39
Drabant 27
Dragonfly 25
Dragonfly 800  [3]
Faurby 36
Granada 767 Bonita
Granada 910
H-båd  [2]
Hanse 301
Hobie Cat 16  [3]
Hobie Tiger 
HR 352
IF-båd
L 29
LM 23
LM Mermaid 290
LM Mermaid 315
Lynæs 14   [5]
Lynæs 18
Mamba 36
Maxi 77
Maxi 84
Maxi 95
Maxus 28
Nordisk Folkebåd  [2]
Omega 34
Polaris Drabant
Rasmus 35
Shipman 28
Solus 24
Stortriss 18'
Sunwind 26
Sunwind 29
Sweden Yacht 39
Tradewind 33
Wasa 30
X-362
X-99   [2]

1-10 of 170