Nyheder om SRPI

Efter behov lægges nyt om Danmarks sjoveste sejlads på denne side. Med sejladsens ni startsteder rundt omkring i fjordene, er siden i praksis bedre egnet til at offentliggøre eventuelle ændringer op til starten, end opslagstavlen i Herslev. Kig forbi fra tid til anden...

De små er størst

indsendt 18. maj 2018 23.51 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 19. maj 2018 00.27 ]

To uger inden tilmeldingsfristen 1. juni er det første klasseløb sikret, idet fem Lynæs 14 Junior er tilmeldt - det er da lidt spøjst, at de mindste er de største.
 
Lige nu er der tilmeldt halvfjerds besætninger - bådtyperne vises herunder - halvdelen af de tilmeldte både sejler enten double- eller singlehand.
 
Selvom små besætninger og både fører lige nu, skal du ikke holde dig tilbage med tilmelding af større skibe med normal besætning; der er plads nok.
 

Bådtyper og [antal]:
22 m2 Berg Spidsgatter
Accent 26  [4]
Albin Delta  [2]
Albin Vega 
Ballad
Bandholm 28
Banner 33 
Banner 34  [2]
Bavaria 33
Comfort 30
Comfortina 32
Compis 36
Dehler 31
Dehler 343
Dehler 37
Dehler 98 Optima
Diva 39
Drabant 27
Dragonfly 25
Dragonfly 800  [3]
Faurby 36
Granada 767 Bonita
Granada 910
H-båd  [2]
Hanse 301
Hobie Cat 16  [3]
Hobie Tiger 
HR 352
IF-båd
L 29
LM 23
LM Mermaid 290
LM Mermaid 315
Lynæs 14   [5]
Lynæs 18
Mamba 36
Maxi 77
Maxi 84
Maxi 95
Maxus 28
Nordisk Folkebåd  [2]
Omega 34
Polaris Drabant
Rasmus 35
Shipman 28
Solus 24
Stortriss 18'
Sunwind 26
Sunwind 29
Sweden Yacht 39
Tradewind 33
Wasa 30
X-362
X-99   [2]

Forslag til gode bøger ønskes

indsendt 23. apr. 2018 00.35 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 24. apr. 2018 09.25 ]Ildsjælene bag SRPI har besluttet at nogle af de mange præmier skal være gode bøger.
 
I landets største FaceBook gruppe for sejlere stilles spørgsmålet: Hvilke bøger kan du anbefale som præmie ved Sjælland Rundt På Indersiden?
 
Giv gerne dit besyv med, ved at følge dette link til opslaget i Tursejlads & Sejlsport.
 
Vi modtager med tak forslag til god og spændende læsning for såvel nybegyndere som erfarne sejlere - f.eks. bådmotorer, førstehjælp og sikkerhed, kanal- og kapsejlads, meteorologi, navigation, søvejsregler, trim af sejl og rig, turberetninger, søvejsregler, om meget mere.
 
PS: Har du tilmeldt dig Sjælland Rundt På Indersiden 2018?  Ellers gør det her, hurtigst muligt.

Drilske banemærker

indsendt 18. apr. 2018 06.58 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 18. apr. 2018 07.11 ]

Erfaringsmæssigt kan mærkerne især drille to steder undervejs; dette opslag skulle gerne afklare, hvordan mærkerne ved Kignæs og Selsø Hage skal passeres. 
KIGNÆS SEJLRENDE G.
Mærket skal holdes om styrbord som vist på skitsen herover.
Det er vigtigt at passere mærket korrekt, da der ellers kan opstå farlige situationer, når både nordfra går i mål/neutraliserer, samtidig med at både sydfra starter/genoptager sejladsen.
Enkelte deltagere har taget fejl, og benyttet mærket der ligger ½ sømil nordpå (det anvendtes indtil SRPI2014), og det sydligere mærke i renden er fejlagtigt er også blevet benyttet af nogle ganske få.
SELSØ HAGE RW og SELSØ HAGE R.
Begge mærker skal holdes om styrbord som vist på skitsen herover.
For at forebygge farlige situationer anvendes to mærker - ellers kan der opstå meget trængsel. 
Den sydlige Selsø Hage RW midtfarvandsbøje (anduvningsbøje) benyttes ved start/genoptagelse af sejladsen med kurs mod vest.
Den røde sideafmærkning Selsø Hage R benyttes ved målgang/neutralisering med kurs mod nord.

SRPI2018

indsendt 26. mar. 2018 14.58 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 27. mar. 2018 22.51 ]Vi sejler Sjælland Rundt På Indersiden sidste weekend inden Skt. Hans aften - i år er det lørdag 16. og søndag 17. juni.
 
Kap- og tursejladsen er for alle, og afvikles stort set uden ændringer, med start og mål ni steder langs banen, og med grillhygge i fem anbefalede overnatningshavne.
  • Sejladsen er åben for alle - udenfjords deltagere er meget velkomne
  • Start og mål tæt på din hjemhavn - vælg mellem ni steder langs banen
  • Et par herlige dage for kapsejlere, tursejlere og sejlerskoler
  • Kapsejlads for dem, der er bidt af konkurrencemomentet
  • Cruisingregatta for sejlbåde, der sejler ræs for sjov 
  • Tursejlads med motor med opgaver, hygge og konkurrencer undervejs
  • Etaperæs for HobieCats med base i Herslev - i alt sejles seks etaper
  • En afslappet atmosfære med tid til socialt samvær og overnatning i havn
  • Kåring af årets sejlerskolebåd, samt single- og doublehandbesætning
  • Præmier/gaver til alle, der indsender logbog rettidigt, samt stor sejlerfest, den sidste weekend i august
Tilmelding her på hjemmesiden senest 1. juni.
 
Ildsjælene mødtes til den årlige planlægning søndag 25. marts. Som nævnt bliver der kun tale om små ændringer - så snart detaljerne er på plads, kommer der mere her på hjemmesiden. 

Sikre præmier 27/8-17

indsendt 25. aug. 2017 21.14 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 25. aug. 2017 21.45 ]


Så er vi næsten klar til årets præmieoverrækkelse med pral, søndag 27/8-17 kl. 10:00, hvor vi giver den gas med præmiering af stort og småt. Der er noget til alle, der har indsendt logbog - som vi plejer, og lidt til.
 
Sammen med Comfort Marineservice har SRPI-ildsjæl Dannie især fokuseret på sikkerhedsudstyr, ved opfyldning af de bugnende præmieborde.
 
Præmieberettigede, der ønsker noget andet end nødblussæt, mand-over-bord-sæt, brandtæpper, kasteliner, kuliltealarmer, livliner og lignende, har masser af muligheder på grund af det eksisterende, store lager af flotte præmier. 
 
Udover at indsende logbogen, er der kun ét krav for at få del i præmieorgiet: Man skal møde op ved præmieoverrækkelse med pral

Vi mangler tre vindere

indsendt 14. aug. 2017 00.53 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 14. aug. 2017 20.53 af Herslev Strand Sejlklub ]


Resultatlisten er offentliggjort meget sent i år. Det er helt og holdent min skyld. En gang i mellem må man prioritere, og denne sommer har SRPI måttet rykke ned på listen. Udover dette, skal ingen undskyldninger eller søforklaringer luftes her.
 
Vi mangler at finde tre vindere i fotokonkurrencen - de bedste fotografer præmieres som sejlede første-, anden- og tredjepladser. I en uge, indtil mandag 21. august, kan du finde og stemme på dine favoritter her... 

Forhåbentlig ses vi til præmieoverrækkelse med pral, søndag 27. august kl. 10:00 - sammen med Comfort Marine har Dannie sikret, at det igen i år bliver et rent præmieorgie!
 
Klik her, hvis du vil vide mere om sejlerfesten eller Sydfjordstævnet, lørdag 26. august. Fælles tilmelding findes her...
 
Sejlerhilsen, Lars 

Send logbog og foto's

indsendt 18. jun. 2017 09.58 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 19. jun. 2017 02.44 ]

Husk at taste tiderne fra papir-logbogen ind på hjemmesiden, så hurtigt som muligt, så vi ikke skal bruge krudt på at 'rykke'! Skemaet findes her..
Resultaterne lægges på hjemmesiden så snart de er beregnet og kontrolleret. Derfor er det vigtigt, at logbøgerne indtastes hurtigt. Behold din originale papir-logbog med notater  - vi kan finde på at rekvirere en kopi, hvis der opstår tvivl eller tvister.
 
Husk også at indsende bidrag til fotoalbummet til inderfjord<>gmail.com - måske vinder du årets fotokonkurrence - bedste foto præmieres sædvanen tro, som en sejlet førsteplads.
 
 
Starten fra Kignæs SRPI 2013

Keep Sailing

indsendt 16. jun. 2017 05.06 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 16. jun. 2017 05.50 ]Henning Lander fra Kalundborg har oprettet en gruppe på KeepSailing, og arrangeret at vi får en ny tracker, så de billeder vi tager undervejs kan ses af alle.
 
Hvis du bruger KeepSailing, og vil lege med, så tilmeld dig her. Alle der vil følge med uden at være medlem af KeepSailing, eller være logget på, kan benytte linket www.keepsailing.net/srpi/2017
 
Bureauet gør opmærksom på, at det alene er billeder tilsendt inderfjord<at>gmail.com, der deltager i fotokonkurrencen - send gerne undervejs. 
 
Og når nu der er taget fat på emnet foto's: Det ville være en stor hjælp for bureauet, hvis deltagerne lige tjekker at dato på kameraer ikke er indstillet efter juleaften, eller sidste sommerferie på fjerne kyster.

Så er vi klar til SRPI2017

indsendt 13. jun. 2017 13.03 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 13. jun. 2017 13.07 ]


Sejladsprogrammer, opdateret deltagerliste mv. er tilsendt 132 tilmeldte både. Her er lidt information til alle deltagere: 

Midlertidig sejlrende: Der er ingen sejladsmæssige ændringer i forhold til sidste år, bortset fra den midlertidige sejlrende gennem arbejdsområdet ved Tørslev Hage. Mere information...
 
Fjordforbindelsen har tilmed arrangeret svømning på tværs af sejlrenden, lørdag mellem 13:30 og 15:00. Illustrationen er fra Efterretninger for søfarende.
 
Vi har været i dialog med Fjordforbindelsen, og de koordinerer med Hobiernes etaperæs. 
 
Alle øvrige deltagere bedes være agtpågivende, og - hvis det er tvingende nødvendigt - vige ind over det forbudte område. Der er endnu ikke etableret noget i området, der kan genere os uden for to-meter kurven. 
Grillhygge i Frederikssund: Frederikssund er ny anbefalet overnatningshavn. Sejlklubben stiller velvilligt klubhuset til rådighed, og havnen lader os overnatte gratis. Stor tak for gæstfriheden!
  
Oprydning i klubhuse: Det er en selvfølge, at deltagerne rydder op efter sig. På baggrund af henvendelser opsættes bannere i de anbefalede overnatningshavne med budskabet "ryd op, så vi også bydes velkommen næste år".
  
Havnepenge i Lynæs: SRPI-deltagere, som fører årets SRPI-stander, betaler halv havneafgift kr. 80,- på havnekontoret, søndag morgen mellem 8:00 og 8:30. 
Overholdes dette ikke, opkræves fuld havneafgift kr. 160,- plus et opkrævningsgebyr i lighed med reglerne for alle andre gæstesejlere. Der er selvfølgelig ingen SRPI-deltagere, der bevidst forlader Lynæs uden betaling - men for en god ordens skyld: Om nødvendigt hjælper vi Lynæs Havn med kontakt til eventuelle 'glemsomme'.  Mere information...
 
Langmodige betalere: Michael har været i gang med den utaknemmelige opgave, at rykke langmodige betalere - langt de fleste har betalt.
For at der ikke skal være tvivl understreges nok en gang, at det er betalingsdatoen, der tæller. Hvis der ikke var betalt senest 1. juni, er startgebyret kr. 300,- inklusiv eftertilmeldingsgebyr. 
Skyldige beløb bedes straks indbetalt på Reg. 9243 Konto 4577 612 051.

Regnskabets time

indsendt 8. jun. 2017 21.40 af S.R.P.I Inderfjord   [ opdateret 8. jun. 2017 21.42 ]

 
Joachim holder behørigt udkig på Jeanneau Attalia, Angelina

Sejladsens 'talmand', Michael er i fuld gang med at afstemme indbetalinger til SRPI's konto med deltagerlisten. Det går forhåbentlig glat, uden vi behøver at rykke for betaling.
 
Det er betalingsdatoen, der er gældende for deltagergebyret, ikke tilmeldingstidspunktet. 
Skulle der være langmodige betalere blandt de tilmeldte, er regnskabets time kommet. Hvis du ikke havde betalt senest 1. juni, er startgebyret kr. 300,- inklusiv eftertilmeldingsgebyr.
 
Kontonummer er: Reg. 9243 Konto 4577 612 051.
 
Det er vigtigt, at du tydeligt 'identificerer' betalingen med bådens navn - det letter arbejdet betydeligt!

1-10 of 161