Single-hand sejlads ved Sjælland Rundt På Indersiden

SRPI single-hand kræver sin skipper; 80 sømil på en weekend er en overkommelig distance - men tag ikke fejl; der er masser af krævende boat-handling og navigation for solo-skippere. 


Det er en sikkerhedsmæssig fordel, at sejle i et tæt felt, i et farvand, hvor der ikke er langt til en hjælpende hånd. SRPI kan derfor være en god mulighed for prøve kræfter med single-hand sejlads; det er også en oplagt lejlighed til at teste grej, og skipper af inden SilverRudder rundt om Fyn, tre måneder efter SRPI. 

 

Hvis du skulle ombestemme dig 

Ved indtastning af logbog oplyses antal besætningsmedlemmer efter sejladsen. Derfor er der ingen skade sket, hvis både tilmeldt single- og double-hand konkurrencerne, skulle vælge at "hoppe fra" ved at tage ekstra mandskab med. På samme måde, kan enhver båd "komme ind i kampen", hvis besætningens størrelse ellers passer. 

 
Særligt sikkerhedsudstyr
Ved SRPI tages det for givet, at alle deltagere sejler sikkert; se 'Spørgsmål og svar om ansvar og forpligtelser'Single-hand sejlere bør medbringe/montere følgende udstyr:
 1. Redningsvest
 2. Livline 
 3. Monteret sikkerhedsline langs dækket, til fastgørelse af livline
 4. VHF radio - håndholdt (inkl. batterier til en realistisk estimeret sejltid) eller stationær 
 5. To håndholdte nødblus, to nødraketter
 6. Ildslukker
 7. Spand til at øse med
 8. Førstehjælpskasse
 9. Kraftig lommelygte
 10. Kniv
 11. Passende anker med passende kæde og tov, klar til øjeblikkelig brug 

 

SRPI single-hand siden 1997

Allerede i sejladsens andet år, 1997 sejlede én af de i alt ti deltagende både single-hand. Single-hand helten Erik Holmgaard-Nielsen fra Jyllinge Sejlklub deltog i den største sejlbåd, der til dato har sejlet SRPI, nemlig en specialbygget Olsen 50.

 

I 1997 var feltet meget blandet med ti både fra 20 til 50 fods længde, DH-mål mellem 4,55 og 11,25. Alligevel bevaredes en god kontakt når bådene mødtes ved Kronprins Frederiks Bro, lørdag og søndag, hvor man så at sige startede sammen igen.

 

Konceptet for single-hand sejlads ved SRPI er uændret - uanset besætningens størrelse sejler vi sammen, og giver en hjælpende hånd, når det behøves.