Forside‎ > ‎Nyheder og opslag‎ > ‎Kapsejlads nyt‎ > ‎

OK-jollerne trodser kulden

indsendt 20. jan. 2015 14.40 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 20. jan. 2015 15.04 af Kapsejladsudvalg Hss ]
Sejlersitet minbaad.dk, 19. januar 2015: 
Selv om kuldegraderne begynder at ligne vinter er OK-jollerne friske, og 11 sejlere var mødt op søndag i Herslev til vintertræning. 
11 mand var mødt op til søndagens OK-jolle-træning i Herslev. Ni mand med sejlertøjet parat til dagens strabadser, og to sejlere der enten havde andre planer for dagen eller var midt i en vinter-restaurering af jollen, men som alligevel ikke kunne lade være med lige at kigge forbi. Desuden var der besøg fra Hellerup, hvor Rene var kommet forbi, med håb om at komme med i følgebåden.
 
Is og vind
Vejrudsigten lovede 7-8 m/s med solskin fra en skyfri himmel, så der var meget store forventninger til dagens sejladser. De seneste uger har is i havnen eller alt for megen vind gjort det umuligt at sejle, så, der var naturligvis højt humør og store forventninger til dagens sejladser. Som sædvanlig, blev dagens træning startet i klubhuset, hvor der var fælles kaffe.

Michael Nielsen skulle have sin nybyggede SOTA-jolle (DEN1448, fra Strandberg Marine) på vandet for første gang, og alt pegede på en rigtig god dag på vandet. Der blev ”dimset” meget med snore og trim-liner og alle på havnen skulle lige forbi, og lykønske med den nye flotte lime-grønne/babyblå jolle.

Førerløs kæntring
Om det kan bortforklares med ”overtænding” som produkt af flere ugers ufrivillige tør-træning, eller om det bare var lidt svært at få fingerene ud i den kolde luft skal være usagt, men der var to jollesejlere der lige sørgede for at jolle og sejl var helt ”nyvaskede” - med en førerløs kæntring inde i havnen… - inden kursen blev sat mod sol, vind og bølger.

Vinden var ideel til kryds-sejlads udenfor havnen, og retningen dikterede, at hængestropperne skulle anvendes fra start. Idet vinden tog til i løbet af træningen, var der ikke mange passager, hvor sejlerne kunne puste ud, men set fra følgebåden var der ikke meget at klage over.

Det var en samlet flok, der nød de gode forhold der varierede mellem kryds, læns og halvvind. Enkelte kæntrede, mens andre på akrobatisk vis undgik det kolde gys, og alle var rimeligt enige om, at 1½ time på vandet måtte være tilstrækkeligt til en vintertræning.

Retur i havn blev jollerne pakket sammen, hvorefter der blev sagt officielt velkommen til DEN1448 (som det hører sig til i Herslev). Træningen blev afsluttet med udveksling af erfaringer og røverhistorier efter dagens sejlads.

Fjordens helte omtales i verdenspressen
Allerede dagen efter fjordens heltes bedrifter i ishavet bragte MinBåd nyheden.
Tak til MinBåd og Katrine Bertelsen for omtalen, og Thomas Kvist for fine fotos.
Claus Høj Jensen havde det store grin på
 
Frederik Dahl Hansen tog en badetur
 
Henrik Kimmer nyder det gode vejr