Til singlehandsejlerne!

indsendt 25. aug. 2020 12.43 af Kapsejladsudvalg Hss   [ opdateret 25. aug. 2020 20.27 ]De næste mandage starter vi kl. 18.30 (første gang d. 31/8)!
 
Der holdes klubmesterskab i singlehand søndag d. 27/9 med opvarmning kl. 8.30!
 
Til og med torsdag 27. august er der åbent for tilmeldinger til cruising og single-hand sejlads ved Sydfjordsstævnet. Se mere her...

Sydfjordsstævne 29/8-20

indsendt 15. jul. 2020 07.13 af Kapsejladsudvalg Hss   [ opdateret 21. jul. 2020 02.36 ]


Herslev Strand Sejlklub inviterer kapsejlere, tursejlere og single-hand sejlere til Sydfjordstævne lørdag den 29. august. 
 • Kapsejlads med to eller tre sejladser på op-ned bane på Yderbredningen, efterfulgt af en kort distancebane tilbage til Herslev. Hvis fire sejladser gennemføres som planlagt, fratrækkes det dårligste resultat på op-ned bane. 
  Første start på Yderbedingen er planlagt til klokken 11:00.
   
 • Crusingregatta (ræs for sjov) for dem, der ikke orker op-ned baner, kapsejladsregler, eller ikke har gyldigt målebrev (DS certifikat). Der sejles to distancesejladser á 9,2 sømil (6,6 sømil i let vind): Én sejlads fra Herslev til Egehoved i Yderbredningen, og én sejlads tilbage fra Egehoved til Herslev.
  Der sejles efter almindelige søvejsregler, og startes efter TurLys respittider, så bådene teoretisk bør komme samlet i mål, så ventetiden mellem de to distancesejladser reduceres mest muligt. Første båd starter ved Herslev klokken 10:30.
     
 • Single-hand har i to år haft over ti tilmeldte både, og må siges at være et hit. Der sejles på samme baner som ved cruisingregattaen, med start efter TurLys respittider, og efter almindelige søvejsregler. Bådene bør i teorien komme samlet i mål - men sådan går det jo aldrig - første båd starter ved Herslev klokken 10:30.
   
 • Tursejlads er et afslappet alternativ, der afprøves i år, i forsøg på at få nye deltagere med. Der startes ved det gule kapsejladsmærke nærmest havnen mellem klokken 11:00 og 11:15, og der gås i mål ved samme mærke, så tæt på tre timer efter starttidspunktet, som det er muligt. Den sejlede distance divideres med bådens TurLys, og båden, der har sejlet den længste korrigerede distance, vinder.   
Som sædvanlig modtager alle deltagere moderate præmier, og overaltvinderne i de fire klasser - kapsejlads, cruisingregatta,  single-hand og tursejlads - trækker lod om en ekstrapræmie blandt de øvrige deltagere i deres klasse.
 
Alle Dansk Sejlunions retningslinjer følges før, under og efter sejladserne. F.eks. vil skippermøde og præmieoverrækkelse foregå udendørs, og med sikker afstand. På grund af corona-situationen må vi desværre aflyse den sædvanlige sejlerfest, og nøjes med at invitere til hyggeligt samvær og fri grill lørdag aften. For at holde styr på, hvor mange vi bliver, bedes man ved tilmelding oplyse et realistisk antal personer - så kan vi nemlig melde 'fuldt hus', hvis det skønnes, at vi kommer i nærheden af max-kapaciteten. 
 
Sejladsbestemmelser laves efter sommerferien, og vil kunne findes her (informationen vedrører lige nu Sydfjordsstævne 2019).
 
 
    
   
   
     

Kapsejlads efter ferien 2020

indsendt 15. jul. 2020 07.09 af Kapsejladsudvalg Hss   [ opdateret 15. jul. 2020 07.18 ]


Aftenkapsejlads i HSS
Imens vi stadig nyder sommerferien kan vi så småt begynde at glæde os til
 
SingleHand mandag 1. august og Aftenkapsejlads onsdag 4. august.
 
Sydfjordsstævnet afholdes 29. og 30. august. Vi håber, alle vil deltage, selvom vinden udeblev sidste år, og vi i år må undvære sejlerfesten pga. Corona-situationen. Læs mere her, og tilmeld dig hurtigst muligt.
 
Vi glæder os til at komme i gang igen! 
 
Hilsen, kapsejladsudvalget

Onsdagskap opstart 2020

indsendt 21. apr. 2020 11.22 af Kapsejladsudvalg Hss   [ opdateret 22. apr. 2020 23.09 af SRPI Inderfjord ]Bestyrelsen har sagt god for, at vi starter kapsejladssæsonen op med start onsdag d. 6. Maj, hvis vi overholder de regler som er foreskrevet i samfundet i almindelighed. Det vil sige…. familie besætninger er der ingen problemer i, men en besætning som ikke er i familie skal huske at holde en afstand til hinanden på 2 m. 
( Den 10. maj kommer der måske ny retningslinjer fra statsministeriet, for hvordan man må mødes, det ser vi frem til )

Indtil videre er der ikke fra kapsejladsudvalget planlagt kaffe og ostemad efter sejladsen.

Tilmelding skal ske på hjemmesiden under “aftensejlads” og nederst i venstre side under “tilmelding”. Læs vedr. tilmeldingsgebyr under kapsejlads!

Se også de nye sejladsbestemmelser for 2020. Ligger nederst på siden under "Aftensejlads" Der er lavet væsentlige ændringer fra sidste år. Bl.a. signaleres der med et flag om det er kort eller lang bane som der skal sejles! Dvs. alle sejler samme bane!
 
Vi plejer jo at "sælge" sejladsbestemmelserne den første onsdag, men for ikke at samles for mange mennesker, beder vi jer selv udskrive sejladsbestemmelserne, og som der står i sejladsbestemmelserne indbetale 350 kr. til mobilpay 41407369.
 
Vi glæder os til at se jer på vandet! 
 
Hilsen kapsejladsudvalget.

SingleHand opstart 2020

indsendt 21. apr. 2020 11.04 af Kapsejladsudvalg Hss   [ opdateret 2. maj 2020 07.23 ]


Årets SingleHand sejladser starter op mandag den 4. maj kl 18:45.
   
Mød op i god tid første gang, da vi skal have de nye baner og tider.
   
Vi venter med at opkræve startgebyr, indtil vi kender de nye coronaregler, om vi må mødes til kaffe og kage efter sejladsen. 

Hilsen Kim og Gunnar


Klubmåler søges!

indsendt 7. mar. 2020 10.08 af Kapsejladsudvalg Hss   [ opdateret 7. mar. 2020 14.48 af Herslev Strand Sejlklub ]

Da klubbens måler igennem mange år Per Sindal stopper som måler - og tak for din mangeårige indsats - søger klubben en ny person som har lyst til at overtage tjansen. 
 
Har du lyst til det kan du komme på kursus i Idrættens Hus d. 28/3 kl. 10-17.
Du kan henvende dig til kapsejladsudvalgets formand Henrik Thomasen for at høre nærmere om jobbet.

Aftenkapsejlads i HSS

Kapsejladsmøde 12/2-20

indsendt 19. jan. 2020 11.41 af Kapsejladsudvalg Hss   [ opdateret 19. jan. 2020 11.49 ]


For at lave vores onsdagssejladser så gode som muligt, indkalder kapsejlads-udvalget til et møde, hvor vi kan drøfte nye tiltag og gode ideer vedr. vores sejladser om onsdagen.

Det er jo ingen hemmelighed, at der de seneste år har været nedgang i både, der har sejlet kapsejlads med fuld besætning og spiler, til fordel for både, der sejler TwoStar kapsejlads, men hvordan får vi flere til at sejle med fuld besætning – gode ideer modtages.

Det er også et møde for dem der endnu ikke har sejlet onsdagssejlads, men som gerne vil prøve det.

Vi opfordrer alle, der er interesserede, og jer der har gode ideer, til at møde op onsdag den. 12. februar kl. 19.00 i klubhuset.

Sejlklubben er vært med en forfriskning.

Hilsen Kapsejladsudvalget

SingleHand mesterskab 2019

indsendt 1. okt. 2019 07.30 af Kapsejladsudvalg Hss   [ opdateret 1. okt. 2019 07.47 ]

Søndag den 29. september sejlede vi klubmesterskab i SingleHand-sejlads, og startede som sædvanlig med morgenkaffe og opvarmning inden vi tog på vandet. 
18 både deltog, og 17 blev taget i mål idet én måtte udgå pga. et sejl som gik i stykker.
 
Jan Kjeldsen har i mange år vundet mesterskabet i sin Drabant 24, som i år er udskiftet til en Polaris Drabant, men i år overtog Lars Plejdrup - ligeledes i en Drabant 24 - mesterskabet. Tillykke med det! På andenpladsen kom Henrik Thomasen, med Jan Kjeldsen på tredjepladsen. Resten af placeringerne kan ses på resultatlisten til højre.
 
Der blev også overrakt præmier for serien, der har løbet over sæsonen, og her kom Kim Poulsen ind på førstepladssen, Morten Jensen på andenpladsen og Jan Kjeldsen på tredjepladsen - stort tillykke også til dem.
 
Der skal også lyde en stor tak til dagens baneleder Henry og hans assistent Jette!
 
Tak for denne sæson! 
 
Kapsejladsudvalget 
 Tre glade vindere med vingaver fra Holte Vinlager 
HSS SingleHand klubmesterskab, placeringer:
1 Lars P Drabant 24
2 Henrik T Larsen 28
3 Jan K Polaris Drabant
4 Kim Drabant 27
5 Leif Polaris Drabant
6 Morten J Beneteau Oceanis 311
7 Sten 806
8 Gunnar Polaris Drabant
9 Henrik M Scampi 30
10 Peter Aphrodite 30
11 Johnny Bavaria 31
12 Gert Spækhugger
13 Leo Albin Ballad
14 Morten T Comfort 26
15 Christian Maxi Fenix
16 Steen Arcona 32
17 Hein Maxi Fenix
Udg. Lars A Accent 26

Klubmester 2019

indsendt 25. sep. 2019 08.39 af Kapsejladsudvalg Hss   [ opdateret 25. sep. 2019 08.46 ]


I lørdags afholdt vi klubmesterskab i kølbåde for kapsejlerne og for DoubleHand-sejlerne.
  
Vi startede op med opvarmning med morgenkaffe og tog så ud på vandet hvor vi først sejlede en op/ned bane, og derefter en almindelig onsdagsbane skarpt overvåget af baneleder Leo og hans assistent Steen.
 
Sejladserne afsluttedes i klubhuset hvor den medbragte mad blev spist, og derefter var der præmieoverrækkelse for sæsonens forårs- og efterårssejladser, og dagens sejlads.
 
Klubmesteren i kapsejlads blev i år Niels Wolff og i DoubleHand kom Lars Plejdrup på en 1. plads. Stort tillykke til jer begge!
 
Tak for denne sæson! hilsen Kapudvalget.

Morgenkaffe til klubmesterskab

indsendt 18. sep. 2019 11.21 af Kapsejladsudvalg Hss   [ opdateret 18. sep. 2019 16.28 ]


Til klubmesterskabet på lørdag 21/9 starter vi med morgenkaffe kl. 8:30.
 
Der planlægges 2 sejladser - en almindelig onsdagsbane, og en op-ned bane.
 
Der skal findes en klubmester blandt kapsejlerne, og en klubmester blandt two-hand-sejlerne. Tjek lige sejladsbestemmelserne ud, så du er helt klar! (ligger her på hjemmesiden).
 
Søndag 29/9 er det singlehandsejlernes tur - her starter vi også op med opvarmning kl. 8:30.
 
Vi ses!  

Hilsen kap.udvalget.
...der er købt præmier til klubmesterskabet og singlehand-mesterskabet - kvalitetsvine fra Holte Vinlager

1-10 of 183