Orø Rundt Classic 7/9-19

indsendt 18. aug. 2019 00.33 af SRPI Inderfjord   [ opdateret 18. aug. 2019 00.36 ]
Orø Sejlklub og Orø Bådelaug byder velkommen til Orø Rundt Classic2, lørdag 7. september: Sejlads i to omgange - Kap- og tursejlads, og herefter klubfest i det hyggelige klubhus om aftenen. Der er plads til 50 spisende gæster og der er kun først til mølle der tæller  UDSOLGT 
Bandet Lulus Venner spiller igen - de blev booket ugen efter sidste års fede aften.
Kapsejladsen Orø Rundt Classic afvikles af Orø Sejlklub som enkeltbådssejlads efter DH og med respitstart. Første båd starter fra klokken 10:00. Skippermøde klokken 09:00 i klubhuset.
Denne sejlads kræver gyldig licens og man skal ud over skippernavn, e-mail og tlf.nr.,
oplyse gyldigt certifikat nr. ved tilmelding.
Certifikatet efterprøves på websejler.dk for gyldighed og data derfra bruges til tidsberegningen.
Beregningsgrundlag er TA-målet GPH.
Starterne beregnes efter tilmeldingsfristen er udløbet. Der kan ikke rettes i certifikater efter tilmelding. Båddata der er ændret senere, vil ikke blive anvendt. 
DH-både og Folkebåde i samme løb. Alle efter DH.
Sejladsen er for alle både et enkeltbådsløb uden yderligere løbsinddeling. En distancesejlads med start og mål på Orø.
Her gælder det om at vinde. En helt almindelig kapsejlads.
1. Præmien hér, vil mindst være vandrepokalen Godthaabsgaardpokalen. Sidstepræmien er den berygtede, men smukke luk-leddet præmie: Havelågen.
Tursejladsen Orø Rundt Classic er en distancesejlads for kølbåde, der sendes samme vej rundt om øen som kapsejladsen. Her tildeles man et TurLYSSkippermøde for Tursejladsen er også klokken 09:00 i klubhuset på Orø Havn.
Tursejladsen kræver ikke licens og man skal ud over skippernavn, email og tlf.nr., påføre sejlnummer ved tilmelding.
Har man et bedaget målebrev til sin båd, kan man i meddelelsesområdet i tilmeldingen skrive sit LYS. Ellers finder vi et passende og retfærdigt. Der ikke kan diskuteres og der kan ikke indgives protester i dette løb. Vil man sejle efter regler, løser man licens og tilmelder sig kapsejladsen.
Tursejladsen Orø Rundt gennemføres med LYS og også med respitstart. Tursejlerne startes sammen med kapsejlerne og har forsøgsvis samme bane. Tursejlende både skal føre yachtflag på hækken og her gælder søfartsregler og ISAF’s: ”Simple regler for kapsejlads”.