Forside‎ > ‎Nyheder og opslag‎ > ‎Havnenyt‎ > ‎

Er dit bådstativ sikkert?

indsendt 21. sep. 2015 23.55 af H.S.S. Havneudvalg   [ opdateret 22. sep. 2015 00.03 ]
Nu er det tid til at kigge dit bådstativ efter. 

Der er kun få uger til den første fælles bådoptagning.
 
Det er klogt at kigge dit bådstativ grundigt efter i sømmene for at være sikker på at det fortsat er tjenligt – det vil sige, at det under alle forhold kan holde din båd oprejst. Den må ikke være til fare for andre både eller personer i nærheden.
 
Kig særligt efter rustangreb nær jordoverfladen, tærede bolte og gevind, rådne bukke eller klodser. Specielt ugalvaniserede stativer vil have rigtig godt af et par gange maling af de dåser med rester, der alligevel står og tørrer derhjemme. 
Sørg også for at der er tydeligt medlemsnummer på stativet. Det letter arbejdet med finde de rigtige stativer frem til de forskellige optagninger og til at vi kan placere dem i den rigtige række. 

Vi tre havnefogeder har tiltaget os beføjelser til at dømme et stativ ude, hvis I ikke selv kan finde ud af det. En god prøve er at forsøge at slå spidsen af en lægtehammer igennem jernet. Eller stikke en skruetrækker ind i træet. Hvis det kan lade sig gøre, har I et problem, der kræver en løsning, hvis båden skal på land i Herslev. 

God arbejdslyst. 

Hilsen fra Jørgen, Dan og Mejnert