Forside‎ > ‎Nyheder og opslag‎ > ‎Generelt‎ > ‎

Blåt flag og rene kyster 6/6-15

indsendt 21. maj 2015 14.38 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 21. maj 2015 15.32 ]
Herslev havn er den eneste havn med Blåt Flag i Roskilde Fjord - det er vi faktisk lidt stolte af, men intet kommer af sig selv...
 
I forbindelse med Hold Danmark Rent kampagnen ’Rene Kyster’, holder sejlklubben i samarbejde med Friluftsrådet og Lejre Kommune, en af vores Blå Flag miljø-aktiviteter, med fokus på affald. Det sker lørdag 6. juni 2015 fra 12:00 til 15:00  
Rene kyster ved Herslev
 
Blåt Flag hejses på stranden
 
Blåt Flag aktivitet
De blå flag hejses 12:00-12:30
Først hejses flaget på Herslev strand, hvorefter vi går til sejlklubben, og hejser det blå flag på havnen. 
Martin Stokholm, udvalgsformand for Teknik & Miljø, holder en lille tale ved begge flaghejsninger.

Sejltur, ’Ren Kyst’ og naturfortælling
Fra ca. 12:30 tilbydes børn og voksne en lille sejltur i sejlklubbens gummibåde, ud ad stranden mod Lejre Vig (det vil ikke være muligt at blive sejlet tørskoet i land, så husk gummistøvler eller tørre sokker).
Efter landgang er der en kort vandretur tilbage til Herslev Havn i samarbejde med Friluftsrådet. Undervejs samler vi affald op, og Lejre Kommune fortæller om, hvad vi finder på turen af dyre- og planteliv.
Du kan naturligvis også nøjes med en tur på stranden, tæt på havnen.

Krible-krablelivet i strandkanten
Friluftsrådet og Herslev Strand Sejlklub viser og fortæller om livet i vandkanten. Der vil være mulighed for selv at se hvad vandet gemmer med fiskenet og vandkikkert.

Belønning for ’indsatsen’
Efter vandreturen ’belønnes’ børn og voksne med en ’let forplejning’ ved sejlklubben; saftevand, kaffe og the, samt pandekage-bagning over bål. Vi prøver også at lokke en fryser med ispinde en tur til Herslev.

Mød talstærkt op - gør en forskel - og få en god oplevelse! 

Der er behov for tre-fire HSS'ere til arrangementet. Hvis du kan give en hånd, så kontakt Rasmus Rosenkvist, der er bestyrelsens 'tovholder' ved dette arrangement som Tove og Jørgen Binzer har taget initiativ til.

Huskeseddel til opslagstavlen kan hentes herunder...
Aktiviteter for børn ved Blåt Flag arrangement
 
 
Ċ
Herslev Strand Sejlklub,
21. maj 2015 15.24