Forside‎ > ‎Nyheder og opslag‎ > ‎Generelt‎ > ‎

Lidt om RSS-feeds

indsendt 29. okt. 2012 22.52 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 29. okt. 2012 23.25 ]
I forbindelse med den ekstraordinære generalforsamling 27/10-12 blev der efterlyst metoder til at følge med i opdateringer af sejlklubbens hjemmeside. 
Her bringes et uddrag af artiklen "Hvad er RSS-FEED? Nem Nybegynder-Guide!", der i et enkelt sprog forklarer funktionerne:
Følg med ved hjælp af RSS-feeds

Hvad er RSS-feed?
Et RSS-feed er en simpel version af en hjemmeside, som kan man bruger til at holde sig opdateret med nye artikler på siden.

Hvad kan du bruge RSS-feeds til?
Det smarte ved RSS er, at du med et lille program (en RSS-læser også kaldet en feed-reader) kan holde øje med alle dine yndlingshjemmesider uden at skulle besøge dem. 

Hvordan kommer du i gang?
Først skal du have valgt en RSS-læser (altså det program, som du lægger dine RSS-feeds ind i som abonnementer). Der er mange at vælge imellem, men spild ikke tiden på det. Vælg Google Reader nu, og så kan du altid ændre det, når du er blevet ekspert. 
Google Reader er en internetbaseret RSS-læser, så du bruger ikke et program på computeren men i stedet en hjemmeside på nettet – ligesom du måske kender det fra en webmail. Google reader er let at komme igang med. 
Start med at gå ind på www.google.com/reader/. Tilmeld dig dér ved enten at oprette en Googlekonto eller ved at bruge den du eventuelt allerede har.
 
Hvor findes RSS-feeds? 
Først går du selvfølgelig ind på den side på internettet, som du gerne vil abonnere på. Derefter leder du først efter RSS feed symbolet og klikker på det. 
Hvis du ikke kan finde sådan et symbol , så led efter tekster som RSS, Feed, Atom, Syndication, XML, Subscribe. Alle disse betegnelser handler om det samme – nemlig RSS feed.