Forside‎ > ‎Nyheder og opslag‎ > ‎Generelt‎ > ‎

Svens sværmende søde liv...

indsendt 5. jul. 2012 03.20 af SRPI Inderfjord   [ opdateret 5. jul. 2012 03.30 ]
I Herslev bor der mange drenge. Her bor også mange bier. Men det er kun én af drengene, bierne bor hos - og det er Sven. Sven Finderup.
Bierne holder til i bigården i 13-årige Sven og hans families have. De sværmer rundt i lokalområdet og indsamler blomsterpollen og nektar i Herslevs blomsterrige haver, og på markerne omkring landsbyen. Så flyver de tilbage til Sven og hans to bidronninger. Her har både bier og honning det godt, for Sven bruger ingen pesticider og varmer ikke honningen op.

Lige nu er Svens Herslev-honning så nyslynget og flydende, som den kan blive. Dryp den på nybagte pandekager, is og kølig yoghurt, eller brug den til råsyltning af fuldmodne sommerbær...
Honningen fra Sven og hans 15.000 bier fås nu i Herslev Bryghus Gårdbutik, der kun ligger 10-15 minutters gang fra sejlklubben - gå op til Kattingevej i landsbyen, og gå 50 meter til venstre, så er du ved indkørslen.
 
Havnens gæster og sejlklubbens medlemmer er velkomne i bryghusets gårdbutik, der er åben fredag og lørdag. På disse dage kan du købe bryghusets produkter. Du kan også nyde en øl eller en is indendørs i den hyggelige gamle staldbygning eller på bryghusets terrasse.
 

Svens honningSvens honning; mere lokalt kan det vist ikke blive