Nyheder fra bestyrelse og udvalg

Ny hjemmeside

indsendt 24. sep. 2020 20.18 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 24. sep. 2020 20.22 ]Hjemmesiden skifter snart udseende og opbygning. 
 
Den nye side fremstår mere statisk end den gamle; den vil være ansigtet udadtil, samt fokusere på vigtig information til nye og eksisterende medlemmer. 
 
Samtidig lanceres en ny Facebook-side, hvor bestyrelse og udvalg kan poste opslag. De nuværende Facebook-grupper vil fortsætte med at være der, til medlemmers opslag med mere.
 
Den nye Facebook side vil kunne følges på hjemmesiden.
 

VHF-kursus

indsendt 7. sep. 2020 00.29 af Sejlerskole HSS   [ opdateret 7. sep. 2020 00.31 ]Til vinter vil vi prøve at se, om der er interesse for et VHF-kursus i klubben.

Kurset tager en weekend og koster 1500 kr. for undervisning og undervisningsmateriale, samt 195 kr. for prøven.

Vi regner med at det bliver en lørdag og søndag i enten uge 10, 11 eller 13 så den teoretiske del af duelighedsundervisning er afsluttet.

Da der skal være et vis antal elever for at kurset bliver afholdt, starter vi med at samle sammen hvor mange der er interesseret og derefter vil weekenden blive lagt fast.

Hvis dette har interesse så tilmeld dig ved at følge dette link - tilmeldingen er ikke bindende.
 
Kurset er kun for medlemmer af HSS.

Mvh
Sejlerskolen.

Sydfjordsstævne 30/8-20

indsendt 10. aug. 2020 00.28 af Juniorafdeling Hss   [ opdateret 10. aug. 2020 00.31 ]

Herslev Strand Sejlklub inviterer til Sydfjordsstævne for B- og C-Optimister, Zoom 8, Tera sport og FEVA Joller, søndag 30. august 2020.
Sydfjordsstævne 2014
Planen er, at B-optimister, Zoom8, Tera, 420, Feva sejler trapezbane med et ydre loop, mens C-optimister sejler op-ned bane (trapezbane med indvendigt loop). Banerne gennemgås grundigt ved skippermødet.

Banen lægges så tæt på havnen som muligt

Første start er planlagt til kl. 10:00

Bureauet er åbent fra kl. 8:00, og der er skippermøde kl. 9:00.

Der vil ikke være printede kopier af sejladsbestemmelserne. Har man brug for dem i papir version, må man printe dem hjemmefra.

 
Der er mulighed for at campere på shelterpladsen ved sejlklubben (der er ikke vand og el på området)
  

COVID-19 TILTAG:
 • Der må være en pårørende pr. sejler.
   
 • Ingen søskende, som ikke sejler med.
   
 • Skippermøde vil foregå udendørs.
   
 • Der er begrænset adgang til klubhus, der er krav om brug af håndsprit inden man går derind. Der vil være håndsprit på klubhusets svalegang.
   
 • Frokost vil foregå udendørs, evt. på græsarealet på stranden. (tag gerne tæpper eller lign med)
   
 • Præmieoverrækkelse vil foregå udendørs.
    
 • Der vil kun være adgang for biler med enten joller eller følgebåde på parkeringspladsen. Andre biler henvises til strandens parkeringsplads.
Sydfjordsstævne 2014

Sydfjordsstævne 29/8-20

indsendt 15. jul. 2020 07.13 af Kapsejladsudvalg Hss   [ opdateret 21. jul. 2020 02.11 ]


Herslev Strand Sejlklub inviterer kapsejlere, tursejlere og single-hand sejlere til Sydfjordstævne lørdag den 29. august. 
 • Kapsejlads med to eller tre sejladser på op-ned bane på Yderbredningen, efterfulgt af en kort distancebane tilbage til Herslev. Hvis fire sejladser gennemføres som planlagt, fratrækkes det dårligste resultat på op-ned bane. 
  Første start på Yderbedingen er planlagt til klokken 11:00.
   
 • Crusingregatta (ræs for sjov) for dem, der ikke orker op-ned baner, kapsejladsregler, eller ikke har gyldigt målebrev (DS certifikat). Der sejles to distancesejladser á 9,2 sømil (6,6 sømil i let vind): Én sejlads fra Herslev til Egehoved i Yderbredningen, og én sejlads tilbage fra Egehoved til Herslev.
  Der sejles efter almindelige søvejsregler, og startes efter TurLys respittider, så bådene teoretisk bør komme samlet i mål, så ventetiden mellem de to distancesejladser reduceres mest muligt. Første båd starter ved Herslev klokken 10:30.
     
 • Single-hand har i to år haft over ti tilmeldte både, og må siges at være et hit. Der sejles på samme baner som ved cruisingregattaen, med start efter TurLys respittider, og efter almindelige søvejsregler. Bådene bør i teorien komme samlet i mål - men sådan går det jo aldrig - første båd starter ved Herslev klokken 10:30.
   
 • Tursejlads er et afslappet alternativ, der afprøves i år, i forsøg på at få nye deltagere med. Der startes ved det gule kapsejladsmærke nærmest havnen mellem klokken 11:00 og 11:15, og der gås i mål ved samme mærke, så tæt på tre timer efter starttidspunktet, som det er muligt. Den sejlede distance divideres med bådens TurLys, og båden, der har sejlet den længste korrigerede distance, vinder.   
Som sædvanlig modtager alle deltagere moderate præmier, og overaltvinderne i de fire klasser - kapsejlads, cruisingregatta,  single-hand og tursejlads - trækker lod om en ekstrapræmie blandt de øvrige deltagere i deres klasse.
 
Alle Dansk Sejlunions retningslinjer følges før, under og efter sejladserne. F.eks. vil skippermøde og præmieoverrækkelse foregå udendørs, og med sikker afstand. På grund af corona-situationen må vi desværre aflyse den sædvanlige sejlerfest, og nøjes med at invitere til hyggeligt samvær og fri grill lørdag aften. For at holde styr på, hvor mange vi bliver, bedes man ved tilmelding oplyse et realistisk antal personer - så kan vi nemlig melde 'fuldt hus', hvis det skønnes, at vi kommer i nærheden af max-kapaciteten. 
 
Sejladsbestemmelser laves efter sommerferien, og vil kunne findes her (informationen vedrører lige nu Sydfjordsstævne 2019).
 
 
    
   
   
     

Kapsejlads efter ferien 2020

indsendt 15. jul. 2020 07.09 af Kapsejladsudvalg Hss   [ opdateret 29. jul. 2020 20.43 af Lars Plejdrup ]


Aftenkapsejlads i HSS
Imens vi stadig nyder sommerferien kan vi så småt begynde at glæde os til
 
SingleHand mandag 3. august og Aftenkapsejlads onsdag 5. august.
 
Sydfjordsstævnet afholdes 29. og 30. august. Vi håber, alle vil deltage, selvom vinden udeblev sidste år, og vi i år må undvære sejlerfesten pga. Corona-situationen. Læs mere her, og tilmeld dig hurtigst muligt.
 
Vi glæder os til at komme i gang igen! 
 
Hilsen, kapsejladsudvalget

Onsdagskap opstart 2020

indsendt 21. apr. 2020 11.22 af SRPI Inderfjord   [ opdateret 22. apr. 2020 23.12 ]Bestyrelsen har sagt god for, at vi starter kapsejladssæsonen op med start onsdag d. 6. Maj, hvis vi overholder de regler som er foreskrevet i samfundet i almindelighed. Det vil sige…. familie besætninger er der ingen problemer i, men en besætning som ikke er i familie skal huske at holde en afstand til hinanden på 2 m. 
( Den 10. maj kommer der måske ny retningslinjer fra statsministeriet, for hvordan man må mødes, det ser vi frem til )

Indtil videre er der ikke fra kapsejladsudvalget planlagt kaffe og ostemad efter sejladsen.

Tilmelding skal ske på hjemmesiden under “aftensejlads” og nederst i venstre side under “tilmelding”. Læs vedr. tilmeldingsgebyr under kapsejlads!

Se også de nye sejladsbestemmelser for 2020. Ligger nederst på siden under "Aftensejlads" Der er lavet væsentlige ændringer fra sidste år. Bl.a. signaleres der med et flag om det er kort eller lang bane som der skal sejles! Dvs. alle sejler samme bane!
 
Vi plejer jo at "sælge" sejladsbestemmelserne den første onsdag, men for ikke at samles for mange mennesker, beder vi jer selv udskrive sejladsbestemmelserne, og som der står i sejladsbestemmelserne indbetale 350 kr. til mobilpay 41407369.
 
Vi glæder os til at se jer på vandet! 
 
Hilsen kapsejladsudvalget.

SingleHand opstart 2020

indsendt 21. apr. 2020 11.04 af Kapsejladsudvalg Hss   [ opdateret 2. maj 2020 07.25 ]


Årets SingleHand sejladser starter op mandag den 4. maj kl 18:45.
   
Mød op i god tid første gang, da vi skal have de nye baner og tider.
   
Vi venter med at opkræve startgebyr, indtil vi kender de nye coronaregler, om vi må mødes til kaffe og kage efter sejladsen. 

Hilsen Kim og Gunnar


Sejlerskole og Corona-virus

indsendt 8. apr. 2020 07.56 af Sejlerskole HSS   [ opdateret 8. apr. 2020 08.02 ]

Efter statsministerens udmelding mandag den 6. april må vi desværre aflyse såvel intromødet tirsdag den 28. april, som sejlerskolen generelt indtil videre.
 
Når myndighederne melder ud at det igen er forsvarligt at afholde klubaktiviteter, skriver vi ud med nye datoer. 
 
Med venlig hilsen
 
Christian T. og Henrik T.
 
HSS Sejlerskole
En tirsdag aften i maj på Sejlerskole 

Klubmåler søges!

indsendt 7. mar. 2020 10.08 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 7. mar. 2020 14.50 ]

Da klubbens måler igennem mange år Per Sindal stopper som måler - og tak for din mangeårige indsats - søger klubben en ny person som har lyst til at overtage tjansen. 
 
Har du lyst til det kan du komme på kursus i Idrættens Hus d. 28/3 kl. 10-17.
Du kan henvende dig til kapsejladsudvalgets formand Henrik Thomasen for at høre nærmere om jobbet.

Aftenkapsejlads i HSS

Roskilde-Caribien tur/retur

indsendt 19. feb. 2020 14.26 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 19. feb. 2020 14.53 ]

Mandag 16. marts kl. 19:00 kommer Jens Christiansen og fortæller og viser billeder fra hans rejse fra Roskilde til Caribien, og hjem igen. 
 
Jens Christiansen og hans familie er netop kommet hjem efter et års eventyrlig sejlads på oceanerne. 
 
Kom og hør ham fortælle om turen, som gik over Biscayen, ned til Afrika og over Atlanten. Og hele vejen hjem igen til Roskilde. Der vil være masser af gode tips, hvis du selv drømmer om langfart.
 
Aftenen er et åbent arrangement for både medlemmer og venner af sejlklubben.
 
Vi byder på kaffe/the - og lidt køligt til ganen kan erhverves til rimelige klubpriser.
  
  
 
 

1-10 of 230