Nyheder fra bestyrelse og udvalg

Filmaften 22/3-18

indsendt 10. mar. 2018 03.07 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 10. mar. 2018 03.10 ]Kom til filmaften i sejlklubben, torsdag 22. marts 2018.
 
Som optakt til en glad sejlsæson hygger vi os med den gamle kultfilm Martha. 

Der er fællesspisning for dem, der har tid og lyst til lidt uformel hygge og fremmed mad kl. 18:00 - medbring en ret svarende til eget mætningspunkt, til et fælles tag-selv-bord.
 
Det er gratis at deltage. Jeg sørger for drikkelse til rimelige priser.
 
Hvis du vil spise hjemmefra, kan du bare dukke op kl. 19:00, hvor vi ser filmen.
 
Sejlerhilsen, 
John
 

Generalforsamling 2018

indsendt 10. feb. 2018 12.48 af Juniorafdeling Hss   [ opdateret 10. feb. 2018 12.55 ]

Indkaldelse til ordinær generalforsamling 2018 d. 3. marts kl 15:00 i klubhuset.
Vel mødt!

Stumpemarked 17/2-18

indsendt 4. feb. 2018 03.23 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 4. feb. 2018 03.32 ]

Der afholdes maritimt stumpemarked i klubhuset, lørdag 17. februar klokken 11:00 til 15:00. 
Hvis du har maritime ting og sager i garagen, som fylder for meget op, og som du gerne vil sælge, så tag dem med i sejlklubben ved 10-tiden - aftal nærmere med kulturminister John.
 
Få en stadeplads, prut om prisen og sælg dit brugte udstyr, dine maritime stumper og antikviteter fra kl. 11:00 til 15:00.
 
Hvis du ikke har ting at sælge, er det helt og aldeles gratis at loppe rundt mellem standene på markedet, med sejlerudstyr, maritime stumper og bådtilbehør. 
 
En stadeplads er som udgangspunkt et bord i klubhuset; større genstande kan sælges på havnepladsen, fra din trailer.

Det er gratis for HSS' juniorer, at komme med beklædning og andet udstyr, de måske er vokset ud af. Voksne betaler 50 kroner, der går til til kaffe og kage, og lidt pølser til grillen.
Reglerne er enkle og få: Dit guld skal være af maritim karat, og du skal tage det købte (eller ikke solgte) med hjem, når markedet lukker. 
 
Kom frisk, og gør en god handel!
Herslev Strand Sejlklub - Kulturministeriet

Meld din ankomst under kulturministerens opslag i sejlklubbens FaceBook gruppe, eller ring til John på 42 24 01 84 - jo før, des bedre!

47 grænser

indsendt 3. dec. 2017 14.10 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 3. dec. 2017 14.57 ]

 
Et eventyrligt rejseforedrag - helt nede på jorden.
 
Torsdag 25. januar 2018 kl. 19:00
 
Fire år på cykel rundt om jorden, igennem 38 lande med to vilde sidespring:
 • en hjemmebygget tømmerflåde nedad Amazonfloden 
 • en vandretur i vildmarken, fra Canada til Mexico
Igennem levende historier og flotte billeder fører Henrik os igennem fire års eventyr, fremmede kulturer, storslået natur, frygt, fysiske udfordringer, mødet med mennesker, sårbarhed, tilværelsen i vildmarken, og om at leve livet og forfølge en drøm. 

Ved aftenens foredrag vil der være særlig fokus på tømmerflåde-eventyret på Amazonfloden.
 
Se også opslag i sejlklubbens FaceBook gruppe, og invitér gerne dine venner...

Gratis adgang - kaffe, the, øl og vand kan købes.
 
Vel mødt i Herslev Stand Sejlklub, 25. januar!
 
Kulturminister John
 

Standernedhaling

indsendt 2. nov. 2017 11.38 af Juniorafdeling Hss

Sommersæsonen må siges at være slut. Mange både er kommet på land, masteskuret er fyldt og juniorafdelingens joller er pakket sammen. Det betyder også at HSS standeren skal stryges. Det sker Lørdag d. 11. november kl. 14:30. Efter standernedhaling er sejlklubben vært ved en sildemad og lidt til ganen. Mød op og vær med til at sige tak for en god sæson med masser af aktivitet. 

Teoretisk duelighed 2018

indsendt 28. okt. 2017 01.34 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 28. okt. 2017 01.44 af Lars Plejdrup ]Teoretisk duelighedskursus for medlemmer af Herslev Strand Sejlklub.
 
I perioden 3/1-2018 til 28/3-2018 har du mulighed for at modtage undervisning i Teoretisk duelighed for fritidssejlere i Herslev Strand Sejlklub. Kurset løber over 12 øvelsesgange og afsluttes med en eksamen. Eksamensdatoen er endnu ikke fastlagt, men det forventes, at den vil ligge i starten af april. Pensum består af lige dele skriftlige og mundtlige emner, og man skal forvente at bruge ½-1 time på hjemmearbejde forud for hver øvelsesgang.
 
Undervisningen afholdes i klubhuset, og vil fortrinsvis ske om onsdagen (18:30 – 21:00). Tilmelding samt flere detaljer vedr. forventede undervisningsdatoer kan findes på dette link...
 
Der er 15 pladser på holdet, og den eneste gruppe der har fortrinsret til kurset er HSS’ juniorsejlere (der er fyldt 15 år på eksamensdagen). Ellers er det ”først til mølle”-princippet. Bemærk venligst at der er tilmeldingsfrist 16/12 - 2017. Så, hvis du alligevel ved, at du gerne vil deltage, så ansøg om plads på kurset med det samme!
 
Så snart kurset er startet op vil al kommunikation omkring kurset foregå via. FaceBook. Det er således en forudsætning for deltagelse, at du har en Facebook-konto (Det er gratis at oprette, hvis du ikke allerede har en konto hos FaceBook). Det er naturligvis også en forudsætning, at du er medlem af HSS, for at kunne deltage.
 
Vi glæder os til at se jer på kurset!
 
Venlig hilsen, 
Kristoffer og Thomas Kvist
Emil Nielsen, Ole Nielsen og Emil Rygaard

Oprydning i masterummet

indsendt 23. sep. 2017 21.49 af Sejlklubbens Bestyrelse   [ opdateret 23. sep. 2017 21.52 ]


Lørdag den 30. september bliver der ryddet op i masterummet.
 
Alle master og andet grej skal være mærket med medlemsnummer og telefonnummer.
 
Master og grej uden opmærkning vil blive fjernet fra masterummet.
 
Venlig hilsen, Bestyrelsen

Sejlerfest 26/8-17

indsendt 6. jul. 2017 21.32 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 14. aug. 2017 20.56 ]

Sejlklubbens medlemmer og deltagerne i Sydfjordstævnet og Sjælland Rundt På Indersiden inviteres til sommer- og sejlerfest lørdag 26. august kl. 18:30, i forbindelse med Sydfjordstævnet.
 
Det er en god idé at være hurtig på tasterne - klubhuset plejer at være fyldt til bristepunktet, så det er en god idé at tilmelde dig hurtigst muligt. 
 
De populære, familievenlige priser fastholdes, så alle kan deltage i festlighederne - det koster kun 100,- for voksne og 50,- for unge under 18 år, for grillmad med tilbehør.
 
Tilmeldingsfristen til festen er søndag 20. august, men det kan ikke garanteres, at der er flere ledige pladser til den tid!
 
For at lette planlægningen benyttes det store tilmeldingsskema, der bruges til Sydfjordstævnet. Vi håber du benytter lejligheden til at få tilmeldt dig kap- og cruisingsejladserne med det samme!
 
Læs mere om Sydfjordstævnet: 
 • Kapsejlads, der tæller med i JS' og HSS' klubmesterskaber for kølbåde
   
 • Cruisingregatta (ræs for sjov), der er lidt mere afslappet end kapsejladserne
   
 • Juniorstævne for B- og C-Optimister, Zoom 8, Tera, 420 og Feva Joller
 
Sejlerfest for store og små

Sankt Hans aften 23/6-17

indsendt 15. jun. 2017 09.42 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 16. jun. 2017 04.53 af S.R.P.I Inderfjord ]


Heksen er da meget sød
 Bålet tændes

Herslev Bylaug og Herslev Strand Sejlklub holder fælles Sankt Hans aften på Herslev strand, fredag 23. juni. Alle er velkomne!
  
Sankt Hans aften på Herslev strand kendestegnes ved bålafbrænding, allerede kl. 20:00 tiden, så børnefamilier også kan være med, uden det går ud over børnenes sengetid - dem der har lyst, kan bare blive og nyde solnedgangen ved ti-tiden. Planen er enkel: 
 • Kl. 18:00 mødes vi ved grillen i sejlklubben, og griller / spiser vores medbragte mad og drikkevarer i hinandens gode selskab.
   
 • Kl. 19:45 samles vi ved bålpladsen på stranden, og synger en fællessang inden vi tænder bålet, og sender heksen til Bloksbjerg, ledsaget af endnu en sang eller to.
   
 • Herefter bydes på kaffe, te og Danmarks smukkeste udsigt fra HSS' klubhus.
Der er planlagt perfekt midsommervejr, men vi er klar til at rykke indendørs, hvis den del af planlægningen skulle smutte.
 
Ansvarsfordelingen er som traditionen byder: Bylauget leverer heksen, og sørger for bål og fællessange. Grill og godt vejr er sejlklubbens ansvar. Sammen byder vi velkommen til Sankt Hans aften på stranden.
 
Med venlig hilsen, 
Herslev Bylaug og Herslev Strand Sejlklub
Sankt Hans aften 2014
 
Sankt Hans aften med Bylauget

Krible-krable og NM i H-båd

indsendt 8. jun. 2017 20.54 af Herslev Strand Sejlklub   [ opdateret 8. jun. 2017 21.09 ]

Badesæsonen er startet og for at fejre dette sker der en masse spændende ting på og omkring Lejre Kommunes eneste strand og havn med Blå Flag.  

Vi skyder badesæsonen i gang med flere spændende aktiviteter på Herslev strand og havn.

Oplevelsesplatformen er blandt andet blevet lagt i vandet og som noget nyt i år er den fyldt med billeder af de dyr, du har under fødderne og i vandet, men som du sjældent ser. Tag en tur ud på platformen med far og mor og du kommer tæt på det liv, der vrimler derude.
Blåt Flag
Derudover kan du opleve:

Den rullende naturskole er på havnen, lørdag den 10. juni klokken 10.00 - 14.00

Naturvejleder Carsten Christiansen fra Danmarks Naturfredningsforening kigger forbi med sin rullende naturskole, hvor man kan lære om det spændende dyreliv, som findes lige under vandoverfladen. Skolen består af en trailer med grej til udforskning af fjorden, dvs. waders, størrelse 32 -40, vandkikkerter, ketchere, bestemmelsesduge, og til indendørs brug, stereolupper, tv -monitor, printer og laptop. Meningen er, at børn og barnlige sjæle kan få et større kendskab til dyrelivet under vandoverfladen, få det set i stor størrelse i stereoluppen, samt få et foto med hjem af deres fund.
 
Pst! Kan du ikke nå at kigge forbi lørdag, så er den rullende naturskole her også fredag den 9. juni.
 
Nordisk Mesterskab i H-både hos Herslev Strand Sejlklub
 
Den 10. juni er der nordisk mesterskab i H-både og i dagens anledning åbner sejlklubben dørene til deres klubhus og viser en live streaming af mesterskaberne. Der bliver desuden stillet nogle "sit on top"-kajakker til rådighed som strandens gæster kan prøve i vandkanten.

Pst! Nordisk mesterskab i H-både foregår hele weekenden, så der er også liv og glade dage på havnen fredag og søndag

1-10 of 182